Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Gastronomi Turizmi

        Damak zevki konusunda özel ilgileri olan insanların bu anlamda ilgi duydukları yerlere yaptıkları ziyaretler olarak tanımlanabilen gastronomi turizmi de bağımsız olarak değilse de diğer turizm türleri ile birlikte Kırklareli’nde turist çeken turizm türlerindendir. Bu yerlere örnek olarak; İğneada ve Kıyıköy’de bulunan sahil lokantalarında mevsimine göre çıkan kalkan, tekir, barbun, mezgit, hamsi, istavrit, palamut, çinekop, sarı kanat lüfer, kofana, yayın balıklarından oluşan yemekleri, İl’in her ilçesinde kendine özgü yapılış ve tadıyla köfteyi, sucuğu, peyniri ve yoğurdu, geleneksel hardaliye içeceğini, tatlının 100’e yakın çeşidini gösterebiliriz. 

 

  • Alabalık (Kırklareli Balkaya Tesisleri) (1).JPG
  • Alabalık (Kırklareli Balkaya Tesisleri) (2).JPG
  • Alabalık (Kırklareli Balkaya Tesisleri) (3).JPG
  • Alabalık (Kırklareli Velika Balaban Tesisleri).JPG
  • Alabalık Kırklareli Balkaya Tesisleri.JPG
  • Balıkçılık (Kırklareli) (1).JPG
  • Balıkçılık (Kırklareli) (2).JPG
  • Beyaz Peynir (Kırklareli).JPG
  • Eski Kaşar (Kırklareli).jpg
  • Hardaliye (Kırklareli) 1.JPG
  • Hardaliye (Kırklareli) 2.JPG
  • Hardaliye (Kırklareli) 5.jpg
  • Kırklareli Köftesi (4).JPG
  • Kırklareli Köftesi (5).JPG
  • Kırklareli Köftesi (Kırklareli) (1).JPG